Grecia interzice din nou fumatul în locurile publice

28

O nouă lege care interzice fumatul în spaţiile publice a intrat în vigoare miercuri (1 septembrie 2010) în Grecia, transmite AFP.

Miza legii, a treia emisă din 2002 împotriva fumatului, este aplicarea efectivă a interdicţiei ce datează de peste un an, devenit însă literă moartă în absenţa controalelor şi a sancţiunilor. Conform legii, fumatul în orice spaţiu închis va fi amendat cu o sumă între 50 şi 500 de euro, în timp ce proprietarii riscă penalizări de 500-10.000 de euro sau chiar închiderea localurilor în caz de recidivă.

Fumătorii vor avea totuşi la dispoziţie o lună înainte de a fi expuşi sancţiunilor, a precizat ministrul sănătăţii, Mariliza Xenogiannakopoulou. Unii proprietari de localuri au ameninţat deja că nu se vor conforma unei măsuri ce riscă să îi trimită în faliment, pe fondul crizei economice. În Grecia, al doilea producător european de tutun, 40% din populaţie fumează, înregistrându-se un consum mediu anual de 2.954 de ţigări pe locuitor, un record la nivelul continentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata