Guineea se confruntă cu o „epidemie fără precedent” de Ebola, afirmă Medici fără Frontiere

23

Guineea se confruntă cu ‘o epidemie fără precedent’ de febră Ebola, cu 22 de cazuri confirmate din 78 de decese înregistrate în întreaga ţară, a declarat luni organizaţia Medici fără Frontiere (MSF), care încearcă să oprească răspândirea bolii, informează AFP şi Reuters.

‘Ne confruntăm cu o epidemie (de Ebola) de o amploare fără precedent, având în vedere numărul de cazuri în teritoriu’, cu mai multe oraşe afectate în sudul ţării, epicentrul epidemiei, precum şi în capitala Conakry, a declarat Mariano Lugli, coordonator al MSF la Conakry.

‘MSF a intervenit în aproape toate cazurile declarate de epidemie de Ebola din ultimii ani, însă acestea au fost mult mai concentrate şi au afectat locaţii mai îndepărtate. Această răspândire (a cazurilor în Guineea) complică foarte mult sarcina organizaţiilor care luptă împotriva epidemiei’, a afirmat Mariano Lugli.

Din luna ianuarie, Guineea se confruntă cu o epidemie de febră hemoragică virală care, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătăţii, a provocat 78 de decese din cele 122 de cazuri raportate în ţară.

Mai multe cazuri suspecte, unele mortale, au fost raportate şi în Liberia şi Sierra Leone, ţările vecine Guineii. Două cazuri în Liberia au fost confirmate ca fiind provocate de virusul Ebola, a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata