Guvernatorul regiunii Odesa, demis în urma violenţelor de săptămâna trecută

Guvernatorul regiunii Odesa, Vladimir Nemirovski, a fost demis marți prin decret de către președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, ca urmare a violențelor de vinerea trecută din orașul din sudul țării soldate cu peste 40 de morți, informează Interfax.

În locul lui Nemirobski, în funcția de șef al administrației regionale Odesa a fost numit omul de afaceri Igor Palița, fost președinte al Consiliului de administrație al companiei petroliere Ukrnaft. Presa ucraineană scrie, conform agenției citate, că Palița este un apropiat al oligarhului Igor Kolomoiski, un susținător al noii puteri de la Kiev.

Nemironski nu este singurul înlăturat din funcție în urma evenimentelor de la 2 mai din Odesa, unde 46 de persoane au murit în urma unui incendiu la Casa Sindicatelor și a confruntărilor între susținătorii guvernului de la Kiev și militanții proruși. Aflat duminică la Odesa, premierul Arseni Iațeniuk a anunțat că toți responsabilii de rang înalt din cadrul poliției orașului au fost demiși din funcțiile lor și a atribuit întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate forțelor de ordine.

În același timp, însă, Iațeniuk a declarat că violențele de la Odesa fac parte ‘dintr-un plan’ al Rusiei având ca scop ‘distrugerea Ucrainei’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata