Guvernul din Cipru a demisionat

Toţi membrii guvernului cipriot şi-au înaintat vineri demisia preşedintelui Nicos Anastasiades, în timpul unei reuniuni extraordinare a cabinetului, informează Cyprus Weekly.

Potrivit sursei citate, era de aşteptat ca doar cei patru miniştri din partidul Diko să demisioneze în urma deciziei formaţiunii politice de a părăsi coaliţia de guvernare, însă, la scurt timp după începerea şedinţei, s-a anunţat că toţi cei 11 miniştri din guvern şi-au prezentat demisia.

Ministrul de externe Ioannis Kasoulides a anunţat presa că preşedintele Anastasiades le-a cerut miniştrilor să rămână la post până pe 15 martie.

Potrivit AFP, un purtător de cuvânt al preşedintelui Anastadiades a anunţat că şeful statului va prezenta la mijlocul lunii martie un nou guvern, după decizia partidului de centru Diko de a părăsi coaliţia pe fondul dezacordului privind reluarea negocierilor cu partea turcă.

Această criză politică survine în contextul unui blocaj parlamentar privind adoptarea unei legi referitoare la privatizări. Adoptarea acestei legi este crucială pentru deblocarea unei noi tranşe din ajutorul internaţional obţinut de Cipru, după ce insula s-a aflat la un pas de faliment în urmă cu un an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata