Guvernul libian anunţă că a pierdut controlul majorităţii ministerelor din Tripoli

Guvernul libian a anunțat că a pierdut controlul majorității ministerelor și instituțiilor de stat din Tripoli după ce grupări înarmate au luat cu asalt capitala, relatează luni Reuters.

Luna trecută, înalți responsabili și parlamentul ales s-au mutat în orașul Tobruk (est) în timp ce o alianță de facțiuni armate conduse de forțe din orașul vestic Misrata a preluat controlul la Tripoli, după ce a îndepărtat o grupare rivală.

„Anunțăm că majoritatea ministerelor, instituțiilor și organismelor de stat din capitala Tripoli nu se mai află sub controlul nostru”, se arată într-o declarație a guvernului libian difuzată duminică.

Grupări înarmate au împiedicat personalul să intre în unele clădiri guvernamentale. Toate ministerele, compania de stat National Oil Corp (NOC) și banca centrală își au sediile în capitală.

Situația din Libia se îndreaptă spre anarhie în timp ce foști rebeli care au ajutat la îndepărtarea fostului lider libian Muammar Gaddafi, în 2011, au intrat în conflict deoarece încearcă să gestioneze agenda politică a țării și să controleze vastele rezerve de petrol. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata