Hackerul român Victor Faur, eliberat din custodia autorităţilor slovene

Hackerul român Victor Faur, care a contestat, cu succes, o cerere de extrădare din partea Statelor Unite pentru conspirație și pătrunderea ilegală în rețele de calculator, a fost eliberat din custodia autorităților slovene și se va întoarce în România, informează joi agenția de presă slovenă STA.

Instanța superioară din Maribor a decis vineri să confirme hotărârea unui tribunal din Murska Sobota, în nord-estul Sloveniei, potrivit căreia bărbatul a fost deja judecat și condamnat în România.

Victor Faur a fost arestat în Slovenia, în octombrie anul trecut, în baza unui mandat internațional de arestare emis de Statele Unite ale Americii. Hackerul român, care folosea porecla virtuală SirVic, a fost pus sub acuzare în SUA, în 2006, după ce a pătruns în sistemele informatice ale agențiilor guvernamentale americane.

El a fost acuzat că ar fi intrat ilegal în computere aparținând NASA și Marinei Militare a SUA între 2004 și 2006, provocând astfel pagube de aproape 1,5 milioane de dolari instituțiilor americane, potrivit actului de acuzare.

Faur a fost condamnat în România la închisoare cu suspendare și la plata a 240.000 dolari despăgubiri către instituțiile americane. În timpul procesului, el a spus că a vrut doar să demonstreze că acele sisteme informatice erașvulnerabile și nu a dorit să aducă niciun prejudiciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata