Astfel, confor petiţiei,  „Nu avem nevoie de politicieni mincinosi, de fosti colaboratori ai fostei poliții secrete de securitate, în Parlamentul European!

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost declarat colaborator al fostei poliții secrete de securitate prin hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României! România a fost condusă de un regim comunist dur de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până în 1989, iar sistemul său de poliție secretă a fost responsabil pentru zeci sau chiar sute de mii de morți.

De ce ar trebui să demisioneze Traian Băsescu?

Fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii, a decis, miercuri, 23.03.2022 Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a menținut astfel decizia primei instanțe. Decizia este definitivă. Băsescu a fost acuzat că a dat declarații sub numele conspirativ „Petrov”.

El trebuie înlocuit imediat cu un alt europarlamentar care, spre deosebire de el, este în conformitate cu „următoarele principii generale de conduită ale Parlamentului European: dezinteres, integritate, deschidere, diligență, onestitate, responsabilitate și respect pentru reputația Parlamentului”. Codul de conduită pentru deputații în Parlamentul European”, se arată în petiție.

În același timp, inițiatorul petiției mai precizează că nu este de acord nici cu atitudinea de nevinovăție a fostului președinte, adăugând că acesta ar trebui mai degrabă să își ceară scuze în fața poporului român pentru minciuni, dar și pentru gesturile sale.

Totodată, fostul președinte ar trebui să demisioneze urgent de la Parlamentul European, astfel încât România să nu mai fie reprezentată de ”un mincinos”.

România, reprezentată de ” un mincinos”

„A menține pretinsa nevinovăție în timpul mandatului de europarlamentar este un drept fundamental, dar dacă vinovăție rezultă dintr-o hotărâre definitivă (dupa nenumarate condamnări anterioare), atunci consecința trebuie să fie demisia imediată. O astfel de negare, contrazisă de o hotărâre definitivă, ar fi condus la demisia oricărui Membru al Parlamentului European, deci unde este demnitatea domnului Basescu acum sau ce a mai rămas din ea?

Trebuie să cerem ca el să demisioneze acum. Avocatul lui Traian Băsescu a declarat că clientul ei își va păstra scaunul de europarlamentar, în ciuda unei hotărâri judecătorești care confirmă că a colaborat cu temuta poliție secretă în epoca comunistă. Când vi se dovedește definitiv că ați colaborat cu Securitatea ca poliție politică, sunt necesare două gesturi minime:

1. Traian Băsescu să-și ceară scuze poporului român. Din cauza a ceea ce a făcut și pentru că ne-a mințit atât de mult timp.

2. Traian Băsescu demisionează din Parlamentul European. România nu poate fi reprezentată de un mincinos!”, se mai arată în descrierea petiţiei.