Iarnă capricioasă în Europa: Decese din cauza frigului în Bulgaria; inundaţii record în Marea Britanie

19

Valul de frig din ultimele zile a provocat victime în Bulgaria, în timp ce în Ungaria meteorologii au emis pentru joi cod galben de ploaie îngheţată în judeţele situate în partea de vest şi sud-vest a ţării, iar pe teritoriul Sloveniei autorităţile competente au emis un avertisment meteorologic pentru perioada următoare din cauza căderilor de zăpadă. În acelaşi timp, în Anglia se înregistrează inundaţii şi niveluri record de precipitaţii.

Deşi nu există o statistică centralizată cu privire la aceste cazuri, presa bulgară informează despre cel puţin patru morţi în ultima săptămână, în urma valului de frig ce afectează această ţară. Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore.

Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă din cauza nămeţilor. Erau blocate joi la prânz mai multe drumuri din judeţele Şumen şi Varna şi aproape toate arterele rutiere în judeţele Silistra şi Dobrici. Era oprită şi circulaţia trenurilor în zona Silistra şi Dobrici. Cele două puncte de trecere a frontierei din Dobrogea au rămas închise pentru vehicule având ca destinaţie România, din cauza situaţiei grave din această ţară, a informat poliţia rutieră din Bulgaria.

În aceste condiţii, ministrul bulgar al afacerilor externe, Kristian Vighenin, care urma să participe la Bucureşti la o conferinţă consacrată cooperării în zona Mării Negre, şi-a anulat vizita, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, a comunicat MAE de la Sofia, Bulgaria urmând a fi reprezentată la conferinţă de ambasadorul ţării în România, Alexandăr Filipov.

În acelaşi timp, Ministerul român al Afacerilor Externe i-a informat pe cetăţenii români că Institutul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis pentru joi cod galben de ploaie îngheţată în judeţele situate în partea de vest şi sud-vest a acestei ţări, iar pe teritoriul Sloveniei autorităţile competente au emis un avertisment meteorologic pentru perioada următoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata