IGPR: A doua serie de poliţişti români în misiune, în staţiunile turistice din Bulgaria

Polițiștii români continuă misiunea pe litoralul bulgăresc, în perioada 1-31 august, în stațiunile Albena, Nisipurile de Aur și Balcic, în scopul sprijinirii colegilor bulgari în activități de ordine și siguranță publică și al intermedierii comunicării turiștilor români cu autoritățile bulgare.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis sâmbătă , prima serie formată din șase polițiști români care a desfășurat același tip de activități, alături de polițiști bulgari, în perioada 1-31 iulie, în stațiunile turistice din Bulgaria, și-a încheiat misiunea cu succes. Locul lor a fost luat de alți șase polițiști români, începând cu data de 1 august.

Pe parcursul primei serii, care s-a desfășurat în perioada 1 — 31 iulie, cei șase polițiști români detașați au acordat sprijin colegilor bulgari, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător și au intermediat relaționarea turiștilor români cu autoritățile bulgare.

Polițiștii români au consiliat 839 de turiști români, în special prin indicarea unor locuri de interes și prin furnizarea de informații referitoare la prevederile legislative din țara gazdă.

Totodată, în ultima lună, echipe comune de polițiști români și bulgari au intervenit la 146 de evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal și soluționarea unor neînțelegeri legate de operațiunile de schimb valutar.

IGPR precizează că este al cincilea an în care se organizează astfel de misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat.

Aceeași sursă menționează că, la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, șeful Poliției Române și secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria au semnat „Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum și a misiunilor de patrulare comune a autorităților competente din România și Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii și liniștii publice”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata