Imagine spectaculoasă cu Turnul Eiffel lovit de fulger

O scenă excepţională a avut loc la Paris la sfârşitul săptămânii trecute – Turnul Eiffel a scânteiat în mod neobişnuit, dar nu din cauza miilor de leduri cu care este împodobit.

Monumentul poreclit ‘‘Dama de Fier’‘ a fost lovit de fulger în noaptea de sâmbătă spre duminică. Dar chiar şi mai excepţional este că momentul a fost imortalizat de un fotograf amator de la fereastra apartamentului său din arondismentul al XV-lea, relatează Le Parisien.

Fotograful Bertrand Kulik, care se descrie ca fiind „un vânător de fulgere”, a profitat de alerta portocalie de furtuni emisă de serviciul de meteorologie din Franţa pentru aproximativ treizeci de departamente franceze, inclusiv Ile de France şi Paris, în acea noapte. El a făcut fotografia duminică la ora locală 02.07, chiar înainte de a o posta pe pagina sa Flickr (www.flickr.com/photos/bertrandkulik/albums). De atunci a făcut înconjurul internetului.

Citeste si:  Turnul Eiffel este vopsit de un ieşean

Dar nu trebuie să existe nicio teamă în ceea ce priveşte monumentul parizian, scrie ziarul. Deşi un astfel de eveniment este excepţional, nu este şi rar. Fulgerele au lovit, de fapt, de nenumărate ori Turnul Eiffel. Dar, de fiecare dată, paratrăznetele amplasate peste tot în partea din vârf captează sarcina electrica, ceea ce face ca obiectele şi persoanele aflate în interiorul clădirii să fie pe deplin protejate.

La data de 21 mai au fost înregistrate 5.762 de fulgere în Franţa, conform Keraunos, Observatorul francez de tornade şi furtuni severe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: flickr.com/Bertrand Kulik

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata