În Bolivia va fi construită o centrală solară finanţată de Franţa

Franţa a finanţat cu 60 de milioane de euro (67,2 milioane de dolari) construirea unei centrale electrice solare în Anzii bolivieni, acesta fiind primul proiect dintr-un buget planificat de 439 de milioane de dolari, potrivit unui acord semnat miercuri în oraşul Oruro, la 240 km sud de capitala La Paz, informează agenţia France Presse.

Documentul a fost semnat de ministrul bolivian al dezvoltării, René Orellana şi de directorul pentru Peru şi Bolivia al Agenţiei Franceze de Dezvoltare (AFD) Alain Humen, potrivit unui comunicat al Ambasada Franţei din această ţară.

Este vorba de primul proiect al Agenţiei Franceze de Dezvoltare (AFD) în Bolivia, la şase luni venirea sa în ţară şi la trei luni după acordul de la Paris.

Cu ocazia vizitei în Franţa a preşedintelui bolivian, Evo Morales, a fost convenit un acord-cadru privind alocarea, de către partea franceză, a 439 de milioane de dolari pentru sectorul energiilor alternative şi al apei, potrivit comunicatului ambasadei.

Centrala electrică solară, situată în departamentul Oruro, va avea o capacitate de 50 de megawaţi.

Evo Morales s-a deplasat la Paris, în noiembrie anul trecut, într-o vizită pentru semnarea unui contract vizând achiziţionarea de radare Thales destinat luptei împotriva traficului de droguri, în valoare de 185 de milioane de euro. Au fost semnate de asemenea acorduri de cooperare bilaterală, inclusiv privind finanţarea proiectelor de către AFD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata