În timpul unei cezariene, un medic ginecolog şi-a uitat smartphone-ul în abdomenul pacientei

Hanan Mahmud Abdul Karim, o femeie de 36 de ani din Iordania, s-a prezentat la un spital din Amman în 24 aprilie pentru o cezariană. A născut un băiețel perfect sănătos, dar și-a dat seama repede că ceva nu era în regulă, relatează vineri 7sur7.be.

‘A început să aibă dureri cumplite și simțea că îi vibrează stomacul. Nu se mai putea mișca’, a spus mama lui Hanan presei locale. ‘Am dus-o la spital, unde i s-au administrat niște medicamente, dar nu i-a trecut’, a adăugat ea.

Numai după o radiografie s-a descoperit că medicul ginecolog care îi făcuse cezariana își uitase telefonul mobil în abdomenul pacientei. Hanan a fost astfel nevoită să mai treacă printr-o intervenție chirurgicală, în cursul căreia i-a fost scos telefonul mobil.

Eroarea medicală a făcut mare vâlvă în Iordania, problema ajungând până în Parlamentul iordanian, unde un ales a cerut demisia guvernului. ‘În țările în care autoritățile îi respectă pe cetățeni, funcționarii demisionează după un asemenea incident’, a spus el, citat de 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata