Încărcător universal pentru toate telefoanele mobile vândute începând din 2011

Telefoanele mobile care se vor vinde începând din 2011 în ţările Uniunii Europene urmează să funcţioneze toate cu acelaşi încărcător universal, a arătat vineri (30 iulie 2010) Comisia Europeană, citată de agenţia Belga.

‘Dezvoltarea normelor tehnice pentru asigurarea compatibilităţii şi a siguranţei noilor încărcătoare universale se desfăşoară bine’, a spus un purtător de cuvânt al CE. ‘Consumatorii ar urma să folosească un încărcător unic universal pentru telefoanele mobile ce se vor vinde în UE începând din 2011′, a adăugat el.

În prezent există o mare diversitate de încărcătoare pentru telefoanele mobile din UE, inclusiv în cadrul aceleiaşi mărci. Multe dintre ele nu pot fi folosite decât la un singur aparat, lucru ce complică viaţa consumatorilor şi dă naştere la o mare cantitate de deşeuri electronice.

Principalii producători de telefoane mobile – Nokia, Sony-Ericsson sau Samsung – au semnat anul trecut un protocol, angajându-se să stabilească o normă nouă pentru standardizarea încărcătoarelor lor. Această normă trebuia să fie deja elaborată în acest an.
Noile încărcătoare vor fi de mărci diferite, dar vor putea fi folosite la toate telefoanele printr-o conexiune micro-USB aplicată pe noile generaţii de telefoane (smartphone). Aparatele mai vechi vor avea nevoie în continuare de un adaptor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata