Închiderea aeroportului Zaventem costă cinci milioane de euro pe zi

8

Brussels Airlines înregistrează costuri zilnice de până la cinci milioane de euro (5,6 milioane de dolari), din cauza închiderii principalul său hub din capitala Belgiei, în urma atacurilor teroriste de săptămâna trecută, transmite Reuters.

Bruxelles-Zaventem, cel mai mare aeroport din Belgia, pe unde trec peste 23 de milioane de pasageri anual, rămâne închis până la noi dispoziţii, forţând companiile aeriene să modifice rutele spre alte aeroporturi regionale sau spre ţările vecine, mai ales Olanda şi Germania.

Redirecţionarea traficului de pasageri şi pierderea veniturilor afectează Brussels Airlines, deţinut în proporţie de 45% de operatorul aerian german Lufthansa. Aeroporturile regionale din Liege şi Antwerp oferă o alternativă limitată numai pentru zborurile pe distanţă scurtă, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului belgian.

Aeroportul din Bruxelles a efectuat marţi o serie de teste pentru a se asigura că lucrările de reparaţie, realizate după dublul atentat sinucigaş din terminalul de plecare, sunt satisfăcătoare, însă fără să precizeze data redeschiderii.

„Pentru a testa circuitul pasagerilor, aeroportul organizează, marţi, o simulare de anvergură, în cursul căreia 800 de angajaţi ai aeroportului vor putea testa infrastructurile temporare de înregistrare”, se arată în comunicatul Brussels Airlines.

Atentatele comise pe 22 martie la aeroport şi o staţie de metrou din Bruxelles au făcut cel puţin 35 de morţi şi 340 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţilor belgiene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: zaventemparkingairport.be

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata