Închisoara rusă în care este încarcerat Alexei Navalny transmite că starea de sănătate a criticului de la Kremlin este satisfăcătoare

Starea de sănătatea criticului închis de la Kremlin, Alexei Navalny, este stabilă și satisfăcătoare, a declarat joi Serviciul Penitenciar Federal al Rusiei, la o zi după ce aliații săi au dat alarma cu privire la starea sa.
Aliații lui Navalny au declarat miercuri că sunt preocupați de o deteriorare a sănătății sale, iar avocații săi au spus că nu li s-a permis să-l viziteze în închisoare.

Serviciul penitenciar a declarat că închisorile din regiunea Vladimir, unde este deținut Navalny, au efectuat miercuri controale medicale asupra deținuților.

Acesta a spus că verificările au fost efectuate la cererea deținuților și că politicianul de opoziție în vârstă de 44 de ani a fost examinat și el.
„Sănătatea sa este considerată stabilă și satisfăcătoare, conform rezultatelor examinării”, a declarat agenția de știri Interfax, citată de serviciul penitenciar.

Citeste si:  Silviu Purcărete montează pentru prima dată un spectacol de teatru în Rusia

Declarația nu i-a satisfăcut pe aliații lui Navalny.

„Acum suntem cu adevărat îngrijorați”, a scris Fundația Anticorupție Navalny pe Twitter. „Chiar și Serviciul Federal al Penitenciarelor nu poate considera starea lui Navalny bună”.

Navalny a fost închis luna trecută timp de doi ani și jumătate sub acuzațiile pe care le-a numit motivate politic. El a fost arestat în timp ce se întorcea în Rusia din Germania în ianuarie, unde își revenise din ceea ce medicii spuneau că este o otrăvire.

Leonid Volkov, un apropiat aliat al lui Navalny, a declarat miercuri că Navalny a început să aibă dureri de spate grave săptămâna trecută, a simțit o amorțeală la picior și nu a putut să stea pe el. El a primit două pastile de ibuprofen pentru durere, a spus Volkov.

Citeste si:  Turcia îşi afirmă puterea economică orientându-se spre est

Aliații lui Navalny au anunțat marți planurile de a organiza ceea ce speră să fie cel mai mare protest anti-Kremlin din istoria Rusiei moderne în această primăvară, în încercarea de a-l elibera. Autoritățile au declarat că astfel de proteste sunt ilegale.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner