Industria energiei solare prezice că instalațiile se vor cvadrupla până în 2030

Se așteaptă ca instalațiile solare din Statele Unite să se cvadruple până în 2030 datorită extinderii unei subvenții cheie pentru industrie la sfârșitul anului trecut și a cererii în plină expansiune pentru energie fără carbon, a declarat un organism industrial.

Sectorul va instala 324 gigawatti (GW) de capacitate în următorul deceniu, de peste trei ori mai mult decât aproape 100 GW instalat până în 2020, a declarat Asociația Industriilor de Energie Solară din SUA (SEIA), citând un raport emis împreună cu Wood Mackenzie.

Cei 324 GW de energie solară ar produce suficientă energie electrică pentru a alimenta aproximativ 60 de milioane de case, sau aproximativ 40% dintre casele din țară regăsite astăzi.

Perspectivele reflectă atât cererea solidă din partea utilităților, cât și a corporațiilor care doresc să îndeplinească obiectivele de reducere a gazelor cu efect de seră și scăderea costurilor pentru tehnologia care a susținut piața instalațiilor solare pentru locuințe.

Doar 3% din energia electrică din SUA este generată de soare, dar SEIA speră că va crește la 20% în următorul deceniu.

Instalațiile au crescut anul trecut cu 43% la 19,2 GW, un record anual pentru industrie. Proiectele la scară utilitară, care reprezintă cea mai mare parte a pieței, au experimentat doar întreruperi minore din cauza opririlor legate de pandemia coronavirusului. Instalațiile rezidențiale au avut un mare succes în al doilea trimestru din cauza pandemiei, dar au încheiat anul în creștere cu 11%, la un record de 3,1 GW.

La sfârșitul anului trecut, Congresul a acordat un credit fiscal de 26%, care ajută la reducerea costurilor instalațiilor solare ca parte a unui pachet de acordare a ajutorului pentru coronavirus și finanțarea guvernului SUA.

Dar SEIA a afirmat că vor fi necesare stimulente fiscale suplimentare, ridicarea tarifelor pentru panourile realizate în străinătate și instruirea forței de muncă pentru ca Statele Unite să reducă suficient producția de gaze cu efect de seră pentru a preveni cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

„Avem nevoie de politici în toate aceste domenii, astfel încât să nu putem crește doar pe calea pe care o urmăm, ci să accelerăm această creștere”, a declarat președintele SEIA, Abigail Ross Hopper, într-un interviu.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata