Informaţii complete despre vinuri pe aplicaţia Winewoo disponibilă pe telefonul mobil

22

Orice informație despre un anumit vin poate fi cunoscută de consumatori printr-o simplă scanare a etichetei, grație aplicației Winewoo pentru telefoane mobile, dezvoltată de firma franceză Kasual Business.

Aplicația, ce se poate descărca gratuit, oferă informații despre sol, recoltă și țara care vinde vinul respectiv, având în vedere circa o sută de criterii. Consumatorul poate afla de exemplu ce vin poate fi păstrat zece ani, care se potrivește cu carnea roșie sau cu brânza de capră, dacă amintește de lemn fiindcă a fost ținut în butoaie și multe alte informații, relatează France Presse.

Utilizatorul poate descoperi astfel noi vinuri în funcție de gusturile sale, să comenteze despre ele cu prieteni și viticultori, să își administreze propria pivniță de vinuri și să cumpere vin de pe site-uri partenere sau direct.

Autorii aplicației au avut încă din 2010 ideea de a realiza un astfel de ‘Shazam al vinului’ (cu referire la aplicația ‘Shazam’, care recunoaște orice piesă muzicală sau reclamă și care a fost adoptată de peste 100 de milioane de utilizatori).

Firma Kasual Business a participat inițial la licitația organizată de Comitetul interprofesional al vinului de Bordeaux (CIVB) pentru realizarea aplicației Smart Bordeaux, care inventariază în prezent 17.000 mărci ale celor 8.000 de domenii viticole. ‘Smart Bordeaux a fost prima aplicație din lume care oferă utilizatorilor informații despre un vin scanând eticheta’, spune Christophe Chateau, director de marketing la CIVB, adăugând că aplicația a fost descărcată de 155.000 de ori.

Aplicația Winewoo este destinată pieței mondiale a vinurilor cu prețuri cuprinse între 3 și 15 euro. Concurentul lui Winewoo, Vivino (Danemarca), are la bază un sistem participativ al utilizatorilor pentru alcătuirea bazei de date. Autorii aplicației Winewoo au solicitat viticultorilor datele, garantând astfel fiabilitatea lor. ‘Avem 80% din producția franceză de vinuri, adică circa 100.000 de fișe de vinuri’, informează un asociat al firmei care a conceput aplicația, David Ducourneau.

După Franța, vor fi înregistrate și vinuri din țări vecine, firma apreciind că în 2015 va reuși să inventarieze producția din Spania și Italia, ‘care reprezintă, cu Franța, 50% din producția mondială’.

Kasual Business, firmă la care lucrează în prezent zece persoane, speră ca numărul utilizatorilor Winewoo să crească după ce aplicația a fost lansată la sfârșitul lunii decembrie pe platforma de descărcare a Apple, urmând să fie disponibilă în curând în sistemul de operare Android. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: winewoo.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata