Înot: Australiana Chloe McCardel a bătut recordul mondial en solitaire şi fără asistenţă – 126 km în 42 de ore

Australiana Chloe McCardel a bătut recordul mondial de înot en solitaire și fără asistență, înotând peste 42 de ore cei circa 126 kilometri care separă sudul Insulei Eleuthera și coasta nord-est a Nassau, ambele în Bahamas.

Potrivit sistemului de localizare prin satelit stabilit pentru a i se putea urmări evoluția în timp real prin internet, în jurul orei 01,00 (5,00 GMT) McCardel a atins coastele insulei Nassau, după ce a trebuit să înoate împotriva curenților în apropierea țărmului. Astfel, pentru ratificarea performanței de-a lungul întregii traversări au fost respectate toate regulile, McCardel devenind înotătoarea care a străbătut cea mai mare distanță de una singură și fără asistență, în conformitate cu regulile Marathon Swimmers Federation.

Tânăra de 29 de ani a plecat luni dimineață din extremitatea sudică a insulei Eleuthera, una dintre insulele arhipelagului Bahamas, și după circa 42 de ore de înot și-a atins obiectivul în dimineața de miercuri. Conform regulilor organizației amintite, înotătoarea nu a putut atinge ambarcațiunea de salvare, nici să fie atinsă sau asistată din puncte de vedere fizic, până când echipa sa nu verifică oficial distanța parcursă și poziția finală exactă.

În 2013, McCardel a intenționat să străbată strâmtoarea dintre Cuba și Florida, în SUA, dar a fost nevoită să abandoneze din cauza efectelor numeroaselor înțepături de meduză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata