Instanța rusă impune restricții nespecificate grupului anticorupție al lui Alexei Navalny

6

Un tribunal rus a impus restricții nedezvăluite grupului anticorupție al criticului de la Kremlinul, Alexei Navalny, în timp ce consideră că o cerere de interzicere a rețelei sale este „extremistă”.

Curtea de la Moscova a organizat luni o audiere preliminară pentru a lua în considerare scoaterea în afara legii a Fundației Anticorupție (FBK) a Navalny, precum și a rețelei sale de birouri de campanie regională, administrată separat.

Instanța judecă acest caz cu ușile închise, deoarece autoritățile spun că ar conține informații clasificate. Adepții lui Navalny au batjocorit anunțul de marți, care a interzis FBK-ul de la anumite activități fără a dezvălui ceea ce erau.

„Astăzi, o”instanță” a interzis FBK să desfășoare activități necunoscute. În curând ne vor declara pe toți extremiștii la o ședință secretă. Oriunde te uiți este absurd”, a scris echipa lui Navalny pe social media.

Cel mai proeminent critic al președintelui Vladimir Putin și-a câștigat expunerea în calitate de militant anticorupție, folosind FBK pentru a lansa videoclipuri de multe ori caustice care investighează imensa bogăție a înalților oficiali la care se referă drept „escroci și hoți”.

Birourile sale regionale au funcționat ca o mișcare politică naștere, susținând candidații împotriva partidului de guvernământ, deși i s-a interzis să se ridice împotriva lui Putin.

Procurorul a ordonat deja birourilor regionale să suspende activitățile luni. FBK, care are un statut juridic formal diferit de cel al birourilor regionale, nu poate fi suspendat fără o hotărâre judecătorească.

Următoarea audiere are loc joi.

Dacă rețeaua lui Navalny este declarată extremistă, autoritățile vor dobândi puterea legală de a da condamnări activiștilor și de a îngheța conturile bancare, forțând în mod esențial rețeaua să înceteze campania sau să pătrundă în subteran.

Navalny este în închisoare executând o pedeapsă de 2-1 / 2 ani pentru încălcări condiționate, pe baza unei condamnări anterioare despre care el și susținătorii săi spun că este motivat politic.

Săptămâna trecută a încheiat o grevă a foamei după mai mult de trei săptămâni, protestând împotriva a ceea ce el a descris drept tratament medical inadecvat. Moscova spune că este tratat la fel ca orice alt prizonier.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata