Intel a achiziţionat divizia wireless a Infineon pentru 1,4 miliarde de dolari

24

Producătorul german de semiconductori Infineon Technologies AG a anunţat vânzarea diviziei wireless WLS companiei americane Intel Corp pentru 1,4 miliarde de dolari în numerar, transmite Reuters.

Tranzacţia, care va fi finalizată în primul trimestru din 2011, va permite Intel, cel mai mare producător mondial de microprocesoare, să-şi extindă prezenţa ăe piaţa telefoanelor inteligente.
‘Achiziţia diviziei WLS de la Infineon va întări a doua componentă a strategiei noastre – conectarea la Internet şi ne va permite să oferim un portofoliu din produsele noastre’, a declarat directorul general al Intel, Paul Otellini.

Vineri, la bursa de la Frankfurt, acţiunile Intel au înregistrat un declin de 0,9 la sută, la 4,61 euro (5,86 dolari), în timp ce acţiunile Intel au scăzut la 18,37 dolari.
Anunţul Intel vine după ce în 20 august compania a preluat compania McAfee Inc., cel mai mare producător mondial de programe antivirus, pentru 7,68 miliarde de dolari.

Intel a informat că va achiziţiona toate acţiunile McAfee pentru 48 de dolari per acţiune în numerar, ceea ce reprezintă o primă de 60 la sută comparativ cu preţul înregistrat de acţiunile McAfee la închiderea şedinţei de miercuri, respectiv 29,93 dolari per acţiune. McAfee urmează să devină o subsidiară deţinută în întregime de Intel. McAfee, companie înfiinţată în 1987, are în prezent 6.100 de angajaţi şi în anul 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ două miliarde de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata