Investitorul J&J solicită acționarilor să respingă salariul CEO-ului Alex Gorsky

13

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois solicită acționarilor Johnson & Johnson să respingă pachetul de 29,6 milioane de dolari al șefului executiv Alex Gorsky, deoarece îl protejează de costurile litigiilor cu opioide ale companiei de sănătate din SUA.
J&J atrage controlul investitorilor pentru că a exclus din calculul acordării de acțiuni către directorii săi superiori de circa 9 miliarde de dolari în costuri legate de procese care susțin că a contribuit la alimentarea crizei de opiacee din SUA și că urmele de azbest din pulberea sa de talc pentru copii au cauzat cancer, a raportat Reuters ultima dată.

Inclusiv costurile legale legate de opioide și talc s-ar fi cântărit asupra compensației Gorsky, care a totalizat 29,6 milioane de dolari în 2020, în creștere cu 17% față de anul precedent.

Biroul Trezorierului de Stat din Illinois, care administrează un fond de 38 miliarde de dolari care include fonduri de stat și locale și planuri de pensionare, a declarat într-o scrisoare către alți investitori J&J, care a fost revizuită de Reuters că, compania îi proteja pe executivi „de sancțiunea financiară de procese legate de opioide ”fără a explica de ce.
„Directorii ar trebui să răspundă de toate consecințele conduitei corporative”, a declarat biroul trezoreriei în scrisoare.

J&J nu a răspuns la o cerere de comentariu. Într-un dosar la Comisia pentru valori mobiliare și schimb valutar din această lună, compania a declarat că excluderea costurilor litigiilor din plată este în concordanță cu practicile sale anterioare și motivează comportamentele corecte ale executivului.

O rezoluție neobligatorie privind pachetele de plată va fi votată la adunarea generală anuală a companiei din 22 aprilie.

Biroul trezorierului de stat a declarat că este „conștient” de rolul important pe care J&J l-a jucat în dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Un comitet consultativ din SUA va examina șase cazuri raportate de cheaguri de sânge rare la femeile care au primit vaccinul COVID-19 al lui J & J la o zi după ce autoritățile de reglementare federale au întrerupt utilizarea dozelor pentru a evalua problema.

Biroul trezorierului de stat, care are o participație de 10 milioane de dolari la J&J, este membru al coaliției Investitori pentru opioide și responsabilități farmaceutice (IOPA), care are 61 de membri cu active de 4,2 trilioane de dolari în gestiune. IOPA a scris consiliului de administrație al lui J & J în ianuarie, cerându-i să-și revizuiască practicile salariale în lumina litigiilor cu opioide și a acordurilor convenite.

Ambii consilieri proxy Institutional Shareholder Services Inc și Glass Lewis au recomandat  investitorilor să respingă planul de plată al lui Gorsky.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata