Irakul, interesat de identificarea unor noi modalităţi de cooperare cu România în domeniul industriei de apărare şi agriculturii

Oficialii irakienii sunt interesați de identificarea unor noi modalități de cooperare cu România în domeniul industriei de apărare și al importului de cereale, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului (MECT), remis joi.

Sorin Encuțescu, secretar de stat în MECT, a discutat cu noul ambasador al Irakului la București, Hussain Sinjari, și Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct.

Hussain Sinjari și-a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalități de cooperare în domeniul industriei de apărare și a propus organizarea deplasării unei delegații române în Irak pentru a discuta cu oficialii țării gazdă nevoile destinate apărării suveranității și integrității teritoriului irakian.

Ambasadorul Hussain Sinjari a exprimat, totodată, speranța intensificării schimbului de delegații și de turiști, în special tineri, care să cunoască România și eventual să urmeze cursurile unor instituții de învățământ românesc.

Oficialul irakian a evidențiat contribuția pe care ar avea-o deschiderea unei linii aeriene directe, între România și Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele două state. Printre alte aspecte referitoare la relațiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari și-a manifestat interesul pentru cooperare în domeniul agricol, în special în legătură cu creșterea cantității de cereale pe care Irakul poate să o importe din țara noastră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata