Israelul înregistrează varianta indiană COVID-19 și vede o anumită eficacitate a vaccinului împotriva acesteia

Israelul a înregistrat opt ​​cazuri ale unei variante de coronavirus identificate pentru prima dată în India și consideră că vaccinul Pfizer / BioNTech este cel puțin parțial eficient împotriva acestuia, a declarat marți un oficial sanitar israelian.

Primele șapte cazuri ale variantei indiene au fost detectate săptămâna trecută în Israel în rândul persoanelor care soseau din străinătate și care au fost supuse testelor preliminare, a declarat Ministerul Sănătății.

„Impresia este că vaccinul Pfizer are eficacitate împotriva acestuia, deși o eficacitate redusă”, a declarat directorul general al ministerului, Hezi Levy, pentru radioul public Kan, spunând că numărul cazurilor variantei în Israel se ridică acum la opt.

Ministerul nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters pentru mai multe detalii cu privire la cercetarea variantei indiene.

Marea Britanie și Irlanda au mai spus că investighează varianta după ce au detectat-o ​​în interiorul granițelor lor.

Israelul, a cărui populație este de 9,3 milioane, a vaccinat complet în jur de 81% dintre cetățeni sau rezidenți cu vârsta peste 16 ani. Infecțiile și spitalizările COVID-19 au scăzut brusc.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata