Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, cu 86,44 ani

Speranţa de viaţă în Japonia s-a situat din nou la niveluri record în 2009, mai ales în cazul femeilor, care au atins cea mai lungă durată medie a vieţii, de 86,44 ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, dat publicităţii luni, transmite Efe.

La rândul lor, bărbaţii japonezi au văzut cum speranţele lor de a-şi prelungi viaţa au crescut din nou la niveluri record, pentru al patrulea an consecutiv, până la 79,59 ani. Astfel, începând din anul 2008 bărbaţii japonezi şi-au crescut speranţa de viaţă cu 0,3 ani, în timp ce femeile au făcut acest lucru cu 0,39 ani, a informat agenţia locală Kyodo.

Potrivit raportului realizat de Ministerul Sănătăţii, principalul motiv pentru care speranţa de viaţă s-a mărit în Japonia rezidă în îmbunătăţirea tratamentului medical al celor 3 boli care provoacă cele mai multe decese în această ţară: cancerul, problemele cardiace şi atacurile cerebrale. ‘Dacă nu se produce o epidemie de gripă, speranţa de viaţă a japonezilor va creşte în continuare, cu siguranţă’, a declarat un responsabil al Ministerul Sănătăţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata