Japonia a trecut prin cea mai călduroasă vară din istorie

15

Japonia a trecut în 2010 prin cea mai călduroasă vară din 1898, când au început să fie înregistrate temperaturile mediului ambiant, a informat joi (2 septembrie 2010)presa niponă, citată de Efe.

Între iunie şi august, mercurul termometrelor din Japonia a depăşit recordul anterior stabilit în 1994, înregistrând o creştere cu 1,64 grade Celsius peste media obişnuită a perioadei de vară, potrivit Agenţiei Meteorologice nipone.
La Tokio, temperatura medie înregistrată pe parcursul acestei veri sufocante a fost de 27,1 grade iar pentru ziua de joi Agenţia Meteorologică a anunţat o temperatură maximă de 35 de grade şi una minimă în jur de 26 de grade.

Este pentru prima dată în ultimii zece ani când în luna septembrie mercurul termometrelor depăşeşte nivelul de 35 de grade, cu o maximă de 35,9 grade înregistrată miercuri. De asemenea, previziunile meteorologice indică faptul că temperaturile vor depăşi 30 de grade timp de încă o săptămână.
Valul puternic de căldură, care în Japonia este însoţit permanent de un nivel ridicat al umidităţii, a provocat în această vară spitalizarea a circa 50.000 de persoane în Japonia şi decesul a 158 de oameni, în marea majoritate adulţi cu vârsta de peste 65 de ani. Autorităţile japoneze au cerut populaţiei să consume permanent apă şi să evite, pe cât posibil, să stea în afara locuinţei, pentru a depăşi cu bine perioada călduroasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata