Japonia: Cel puţin 27 de morţi şi 10 dispăruţi în alunecările de teren de la Hiroshima

Cel puțin 27 de persoane au murit și alte 10 sunt date dispărute în alunecările de teren survenite din cauza ploilor torențiale în orașul japonez Hiroshima (sud-vest), indică un nou bilanț oficial difuzat miercuri, transmit Kyodo și AFP.

Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, șuvoaiele cu nămol, provocate de recentele ploi diluviene, i-au surprins pe locuitori în plină noapte și au înghițit case în mai multe cartiere.

Printre victime figurează persoane în vârstă blocate în casele lor, cel puțin doi copii ai aceleiași familii, de 2 și 11 ani, dar și un pompier care și-a pierdut viața în cursul operațiunilor de salvare.

Mai multe sute de soldați ai forțelor de autoapărare — 500, potrivit Kyodo — au fost trimise la locul catastrofei pentru a ajuta serviciile de salvare care își desfășoară activitatea în condiții dificile, pe un teren impracticabil.

Premierul Shinzo Abe, care era în vacanță de vară, s-a întors la biroul său din Tokyo pentru gestionarea situației provocate de catastrofa naturală de la Hiroshima.

Kyodo precizează că multe noi cartiere rezidențiale au fost construite pe un teren instabil în zona muntoasă din Hiroshima. Solul din prefectura Hiroshima este cunoscut pentru faptul că are tendința de a aluneca ușor atunci când este îmbibat de apă.

În 1999, o alunecare de teren din cauza ploilor puternice a provocat 32 de morți sau dispăruți în aceleași zone ale prefecturii Hiroshima. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata