Japonia: Trei cazuri autohtone de febră dengue, pentru prima dată în 70 de ani

Trei cazuri de febră dengue la persoane care nu au fost niciodată în străinătate au fost confirmate în ultimele zile la Tokyo și în zona din jurul capitalei nipone, pentru prima dată în 70 de ani, au anunțat autoritățile locale și Ministerul Sănătății din Japonia, citate de AFP.

Bolnavii au fost diagnosticați în prefectura Saitama (limitrofă prefecturii Tokyo) și în capitală.

Persoanele diagnosticate cu febră dengue sunt o minoră, un bărbat și o femeie de circa 20 de ani. Cei trei frecventau aceeași unitate de învățământ (închisă pe perioada vacanței de vară), iar în luna august au mers în parcul Yoyogi din Tokyo, unde se presupune că ar fi focarul de infecție.

Potrivit propriilor spuse, cei trei ar fi fost pișcați de un țânțar purtător al virusului, însă cercetările efectuate pe insectele de acest tip prinse în parc nu au oferit deocamdată niciun rezultat.

Febra dengue (numită și „gripă tropicală”) — amintește AFP — este o infecție virală transmisă de țânțari, care nu se răspândește însă direct de la om la om. Autoritățile cred că persoanele au fost contaminate de un țânțar care pișcase înainte o persoană purtătoare a virusului, care venise din străinătate.

Potrivit Ministerului Sănătății, deși circa 200 de japonezi contactează anual această boală în timp ce călătoresc în străinătate, niciun caz de infectare locală nu a fost confirmat de 70 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata