Jeff Bezos a cumpărat o proprietate cu 165 de milioane de dolari

Fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos, a cumpărat de curând o proprietate de lux în Los Angeles pentru suma de 165 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record pe piaţa imobiliară din metropolă californiană, a anunţat miercuri cotidianul The Wall Street Journal, citat de AFP.

Miliardarul Jeff Bezos a cumpărat acea proprietate – Warner Estate – de la magnatul media David Geffen şi a stabilit un nou record de preţ pe piaţa imobiliară din regiunea oraşului Los Angeles, spune cotidianul financiar.

Precedentul record fusese stabilit în 2019 de Lachlan Murdoch, un om de afaceri cu triplă cetăţenie (australiană, britanică şi americană), care plătise 150 de milioane de dolari pentru proprietatea Bel-Air, folosită în timpul filmărilor de la serialul TV „The Beverly Hillbillies”.

Proprietatea Warner Estate a fost construită în anii 1930 pentru Jack Warner, cofondatorul companiei de producţie cinematografică Warner Brothers. Amplasată în Beverly Hills, în regiunea Los Angeles, ea include pe lângă clădirea principală mai multe pensiuni pentru oaspeţi, un teren de tenis şi un teren de golf.

Averea estimată la peste 110 miliarde de dolari, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume.

Iar Grupul Amazon, gigantul online pe care Jeff Bezos l-a înfiinţat şi condus, centrat iniţial pe comerţul pe internet, şi-a extins activităţile şi în alte domenii. În prezent, Amazon este unul dintre principalii actori din informatică dematerializată (cloud computing), iar sistemul său Alexa domină piaţa asistenţilor virtuali.Și operează, de asemenea, unul dintre cele mai importante servicii de streaming video.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata