Jihadiştii au doborât un avion al forţelor siriene la sud de Damasc

Jihadiști din gruparea Statul Islamic (SI) au doborât un avion al forțelor armate siriene care bombarda un sector controlat de rebeli în apropiere de Damasc, a anunțat vineri o organizație neguvernamentală, precizând că pilotul avionului a fost ucis, informează AFP.

Jihadiștii au postat pe rețelele sociale fotografii cu avionul și cu cadavrul pilotului, revendicând atacul care a avut loc joi seara.

Organizația Statul Islamic și grupuri de rebeli au doborât, de la începutul războiului civil, în urmă cu aproape patru ani, mai multe aparate de zbor ale forțelor fidele regimului de la Damasc.

‘Un avion a fost doborât în regiunea Bir Qassab, la sud de Damasc, iar pilotul lui a murit’, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Directorul organizației neguvernamentale, Abdel Rahmane, a precizat că aparatul a fost lovit de o rachetă în timp ce bombarda regiuni controlate de rebeli.

Una dintre fotografiile publicate de partizani ai SI prezintă un nor de fum, iar pe alte fotografii poate fi văzut trupul însângerat al pilotului și livretul său militar.

Postarea pe Twitter a jihadiștilor afirmă: ‘Leii Califatului (al SI) au doborât un avion la Bir Qassab, iar pilotul a fost ucis. Allah Akbar!’.

Gruparea Statul Islamic își menține pozițiile în diferite sectoare din provincia Damasc, în principal în regiunea Qalamoun, lângă frontiera cu Liban. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata