Kievul a estimat reconstrucţia infrastructurii distruse a Donbasului la 700 milioane de dolari

Ucraina a estimat reconstrucția infrastructurii Donbasului, care include regiunile Lugansk și Donețk, în urma ostilităților între armată și rebelii înarmați, la 700 milioane de dolari, intenționând să solicite asistență financiară internațională în acest sens, a anunțat miercuri premierul Arseni Iațeniuk, citat de Interfax-Ukraina.

‘Suma totală, conform primelor estimări făcute de ministere, la zi, relevă că vom avea nevoie pentru reconstrucția infrastructurii Donbasului de circa 8,1 miliarde de grivne (aproximativ 700 milioane de dolari)’, a afirmat premierul ucrainean, într-o reuniune a cabinetului său miercuri.

Ucraina va cere ajutor donatorilor internaționali pentru reconstrucția infrastructurii Donbasului și pentru elaborarea unui program special de reabilitare a acestei regiuni, teatrul unor violențe soldate cu aproximativ 500 de morți de la începutul operațiunii speciale a Kievului împotriva insurgenților proruși înarmați.

Guvernul ucrainean a elaborat un așa-numit ‘plan Marshall’ pentru relansarea economică a Ucrainei, pe care intenționează să-l prezinte la o conferință a donatorilor ce ar urma să aibă loc în toamna acestui an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata