Kremlinul, despre posibilul nou război rece: sperăm întotdeauna la bine, dar ne pregătim pentru rău

Kremlinul a spus vineri că Moscova speră întotdeauna la cele mai bune, dar s-a pregătit pentru cele mai rele, când a fost întrebat despre posibilitatea unui nou război rece între Statele Unite și Rusia.

Legăturile diplomatice au scăzut la un nivel minim în această săptămână, după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că el crede că președintele Vladimir Putin este „un ucigaș”, într-un interviu care a determinat Rusia să își revoce ambasadorul în Statele Unite. Vladimir Putin i-a oferit ulterior lui Biden discuții online în direct, în zilele următoare.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că oferta de discuții a lui Putin a rămas deschisă și că Putin ar putea face ședința online oricând ar fi convenabil pentru Biden, deși oferta nu va rămâne pe masă pe termen nelimitat.
„Putin a spus că, în ciuda tuturor lucrurilor, nu are rost să ne jucăm la diplomația megafonelor și să facem schimburi. Există un punct în continuarea relațiilor ”, a declarat Peskov reporterilor, într-o conferință telefonică.

A fost întrebat despre un nou război rece între cele două țări.

Citeste si:  Polonia a trimis primul convoi cu "ajutor de urgenţă" armatei Ucrainei

„Bineînțeles, sperăm întotdeauna la cele mai bune, dar suntem întotdeauna gata pentru cele mai rele. În ceea ce privește Rusia, președintele Putin și-a exprimat clar dorința de a continua legăturile … ”, a spus el.
„Dar, desigur, nu putem să nu luăm în considerare comentariile lui Biden”, a spus el, într-o referință la interviul lui Biden cu ABC News difuzat miercuri.

În acel interviu, Biden a spus „Da” atunci când a fost întrebat dacă el crede că Putin este un ucigaș, determinându-l pe Putin să citeze un cântec pentru copii din Rusia, spunând „cine a spus-o, a făcut-o”.

De asemenea, Biden l-a descris pe Putin în interviu ca neavând suflet și a spus că liderul rus va plăti un preț pentru presupusa amestecare în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, lucru negat de Kremlin.

Citeste si:  Iohannis: Este important de evitat ceva similar cu războiul rece; nu am avut, încă, un contact cu preşedintele Putin
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner