La luptă împotriva maimuţelor periculoase din apropierea Muntelui Fuji

Sute de japonezi au pornit la vânătoare împotriva unui grup de maimuţe acuzate că ar fi rănit circa 60 de persoane în cursul unor atacuri repetate în regiunea Muntelui Fuji, au anunţat miercuri (1 septembrie 2010) responsabili locali, relatează canalul internaţional de televiziune France 24.

Alertate de numărul mare de locuitori care au fost zgâriaţi sau muşcaţi de maimuţe, comunele Mishima şi Susono şi-au mobilizat angajaţii municipali, poliţiştii, specialiştii în zoologie şi voluntarii în încercarea de a prinde primatele.
Cel puţin 62 de persoane au fost rănite superficial în decurs de 10 zile în cele două localităţi din prefectura Shizuoka (centrul Japoniei), în apropiere de pădurile care acoperă poalele celebrului vulcan nipon. Pentru a prinde maimuţele, autorităţile intenţionează să utilizeze arme cu tranchilizante.

”Vrem să le capturăm,… dacă e posibil”, a explicat un responsabil din Mishima. ”Dar avem păduri adânci şi zone muntoase. Odată ce-au fugit, e greu să le mai prinzi !”, a afirmat el. Copiii din regiune care merg la şcoală sunt însoţiţi de adulţi, pentru a-i apăra împotriva animalelor periculoase, se pare macaci.
Atacurile comise de maimuţe sunt destul de frecvente în arhipelag, unde fermierii se plâng periodic de faptul că le sunt distruse livezile şi unde turiştii sunt uneori agresaţi de maimuţe în căutare de hrană.

Potrivit specialiştilor consultaţi de responsabilii celor două localităţi japoneze, acest val de atacuri s-ar putea explica prin simpla dorinţă de a se amuza a maimuţelor, care încetează imediat ce se plictisesc de noul lor joc. ”Agresiunile au început foarte brusc. Şi noi nu ştim de ce. Doar maimuţele vă pot spune”, a subliniat responsabilul din Mishima.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata