La un miting în Doneţk, sute de manifestanţi au călcat în picioare „bomboanele însângerate” ale lui Poroşenko

Mai multe sute de manifestanți (400, potrivit unor surse) au călcat în picioare ‘bomboanele însângerate’, produse de fabrica Roshen a lui Petro Poroșenko, noul președinte ales al Ucrainei. Aceasta s-a întâmplat la un miting organizat duminică în Donețk în semn de protest față de continuarea operațiunii speciale a Kievului în sud-estul țării, după cum a relatat agenția de presă ITAR-TASS.

Cutii și pungi cu bomboane sustrase din hypermarketul Metro, care a fost vandalizat și jefuit săptămâna trecută de către combatanți ai așa-numitei ‘Republici Populare Donețk’, precum și de ‘unii dintre localnici’ au fost aduse în piața centrală (Lenin) din Donețk pentru ca dulciurile să fie împărțite copiilor, așa cum a relatat și Washington Post.

Dar când manifestanții au remarcat numele producătorului, le-au împrăștiat pe jos și le-au călcat în picioare, spunând că ‘nu au nevoie de bomboanele însângerate’ ale lui Poroșenko, proprietar al unui prosper grup care produce dulciuri Roshen, supranumit și ‘regele ciocolatei’.

Femei și copii au agitat pancarte pe care se putea citi ‘Salvați copiii Donbasului!’, ‘Nu — armatei ucrainene!’ sau ‘Vrem pace!’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata