La un supermarket din Londra se vinde carne de veveriţă

Un supermarket din nordul Londrei oferă la vânzare carne de veveriţă, lăudând meritele unui produs de consum ‘durabil’. Apărătorii animalelor se declară indignaţi de idee, relatează AFP.

‘În câţiva ani, carnea de veveriţă va deveni ca cea de iepure’, spune un comerciant, care a început să vândă astfel de carne acum 4-5 luni. ‘Veveriţa este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vacă, sunt necesare 15 tone de cereale. Prin urmare, nu este durabil. Veveriţele se hrănesc cu ce găsesc în natură şi oricum sunt prea multe’, a adăugat el.

Negustorul s-a hotărât să ofere acest fel de carne după de ‘unii clienţi au cerut-o’. Într-un ritm de ’10-12 veveriţe vândute pe săptămână’, stocul s-a epuizat, dar proprietarul supermarketului se aprovizionează în continuare.

Însă informaţia apărută joi în The Daily Mail a declanşat un val de indignare printre asociaţiile de protecţie a animalelor. ‘Supermarketul face profit din masacrul barbar şi inutil’ al veveriţelor, spune Juliet Gellatley, fondatoare a Viva (Vegetarians International Voice for Animals). Carnea de veveriţă, care făcea parte altădată din alimentaţia englezilor, se bucură din nou de atenţie de câţiva ani, fiind vândută în câteva măcelării şi consumată în unele restaurante.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata