Lance Armstrong, condamnat să plătească 10 milioane de dolari unui fost sponsor

25

Americanul Lance Armstrong, radiat pe viață din ciclism pentru dopaj începând din anul 2012 și privat de toate cele șapte victorii în Turul Franței, a fost condamnat luni de instanță la plata a 10 milioane de dolari către unul dintre foștii săi sponsori, informează AFP.

Conform deciziei Curții de arbitraj din Texas, fostul rutier va trebui să plătească 10 milioane de dolari societății SCA Promotions.

Armstrong, în vârstă de 43 de ani, a primit din partea firmei texane un bonus de 4,5 milioane de dolari pentru victoriile sale în „Marea Buclă” între 2001 și 2003, în timp ce concura pentru echipa US Postal. În schimb, SCA a refuzat să-i plătească cele 5 milioane de dolari reprezentând prime promise pentru victoria din 2004. În 2006, fostul ciclist a câștigat un proces și a obținut din partea firmei americane 7,5 milioane dolari drept compensație, după ce a declarat sub jurământ că nu s-a dopat niciodată.

În 2013, însă, Armstrong a recunoscut în fața instanței că s-a dopat, ceea ce a determinat SCA Promotions să reclame daune în valoare totală de 12 milioane dolari.

„Suntem foarte mulțumiți de decizie. Este foarte dificil să descriem prejudiciul creat SCA de minciunile lui Lance Armstrong. Este deci un bun început pentru îndreptarea pierderilor suferite”, a anunțat într-un comunicat SCA Promotions.

Conform Curții de arbitraj din Texas, Lance Armstrong a recunoscut că a mințit, dar nu a „exprimat regrete”.

Lance Armstrong a câștigat de șapte ori la rând Turul Franței, între anii 1999 și 2005, titluri care i-au fost retrase în 2012 pentru că a fost găsit vinovat de dopaj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata