Lansarea NASA-SpaceX a următorului echipaj al Stației Spațiale Internaționale a fost programată pe 22 aprilie

Următoarea fereastră de lansare pentru un echipaj NASA către Stația Spațială Internațională la bordul unei rachete SpaceX a fost împinsă înapoi cu cel puțin încă două zile, până nu mai devreme de 22 aprilie, a spus agenția spațială.

SpaceX, compania privată de rachete a antreprenorului miliardar Elon Musk, fusese programată să ducă a doua echipă a stației spațiale „operaționale” pe orbită pentru NASA la sfârșitul lunii martie de la Kennedy Space Center din Florida. Dar NASA a anunțat în ianuarie că data țintă a scăzut la 20 aprilie.

Programul a fost ajustat din nou pe baza timpilor de zbor disponibili către stația spațială, condus de mecanica orbitală, care ar menține nevoia astronauților de somn deplasându-se la un nivel minim, a declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Dan Huot.
Zborul marchează doar a doua misiune completă de rotație a echipajului stației spațiale lansată la bordul navei spațiale a unei companii private – o rachetă SpaceX Falcon 9 cu vârful capsulei Crew Dragon pe care o va transporta pe orbită.

Echipajul SpaceX Crew-2, format din patru membri, este format din doi astronauți ai NASA, comandantul misiunii Shane Kimbrough și pilotul Megan McArthur, alături de astronautul japonez Akihiko Hoshide și colegul specialist în misiune Thomas Pesquet al Agenției Spațiale Europene.

După ce au andocat cu stația spațială, se vor alătura celor patru astronauți SpaceX Crew-1 care au sosit în noiembrie, iar cosmonauții au fost transportați la avanpostul orbitant la bordul unei nave spațiale Soyuz MS-18.
Crew-2 nou-sosit va rămâne pe orbită șase luni, în timp ce Crew-1 urmează să se întoarcă pe pământ până la începutul lunii mai.

McArthur va deveni a doua persoană din familia ei care va călători cu un Crew Dragon în spațiu. Soțul ei, Bob Behnken, a fost unul dintre cei doi astronauți ai NASA la prima lansare echipată a echipajului Crew Dragon, un zbor de încercare în august anul trecut, care a marcat prima misiune orbitală umană a NASA din solul SUA în nouă ani, după încheierea programului de navetă spațială în 2011.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata