Lăsând profiturile deoparte, planurile privind vehiculele electrice ale companiei General Motors conduc la creșterea acțiunilor

Este de așteptat ca General Motors Co să raporteze un profit sănătos în al patrulea trimestru, miercuri, datorită cererii puternice de pickup-uri și SUV-uri care ard gaz, dar viitoarele vehicule electrice ale companiei conduc acum acțiunile, au spus acționarii și analiștii.

Din noiembrie, când directorul executiv Mary Barra a subliniat planurile de a spori cheltuielile cu vehiculele electrice, acțiunile General Motors Co au crescut cu 60%. De mult blocată în apropierea prețului de ofertă publică inițială din 2010 de 33 de dolari, creșterea este așteptată de mult timp de către acționari.

„Nu cred că a existat vreodată un moment mai interesant pentru a fi acționar General Motors”, a spus Michael Razewski, partener al Douglas C. Lane & Associates, care deține peste 2,84 milioane de acțiuni.

Chris Susanin, director de cercetare la investitorul General Motors, Levin Easterly Partners, a atribuit companiei din Detroit „ritmul drăguț de creștere constantă” al știrilor legate de vehiculele electrice și tehnologia avansată. El crede că General Motors ar putea fi o acțiune de 100 USD în câțiva ani.
General Motors a contribuit la schimbarea narațiunii din noiembrie prin creșterea cheltuielilor și accelerarea dezvoltării vehiculelor electrice, anunțând planuri pentru o autoutilitară electrică și o unitate dedicată pentru a deservi clienții comerciali și stabilind un obiectiv pentru a opri vânzarea vehiculelor ușoare pe benzină până în 2035.

De asemenea, investitorii pun un accent mai mare pe piața mai largă a vehiculelor electrice, condusă de Tesla Inc și de numeroasele companii care intră în bursă prin fuziuni cu companii de achiziții cu scop special sau SPAC.

„Acest lucru nu mi-a părut niciodată ca o afacere, că concurenții ecologici aveau un avantaj insurmontabil”, a spus Josh Sandbulte, directorul de investiții al Greenhaven Associates, unul dintre cei mai mari acționari ai General Motors.
Investitorii încep să mențină companiile la un standard mai ridicat în ceea ce privește planurile lor climatice. Luna trecută, șeful BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a avertizat companiile în care investește că vor trebui să arate un plan de joc pentru supraviețuirea într-o lume care vizează la emisii nete zero până la mijlocul secolului.

De asemenea, au crescut acțiunile General Motors și a fost investiția Microsoft Corp, luna trecută, în Cruise, afacerea cu auto-conducere în care General Motors deține o cotă de control. Afacerea de croazieră a trecut de la o evaluare de 19 miliarde de dolari la 30 de miliarde de dolari cu această tranzacție,  existând așteptări de supraalimentare.

Investitorii văd acum că suma totală a pieselor General Motors se ridică la un număr mult mai mare, a spus analistul Barclays Brian Johnson.

„Dacă vrei să visezi mare la General Motors, ai lua afacerea vehiculelor electrice la un multiplu Tesla, afacerea cu camionete (EV) la un multiplu SPAC și afacerea Cruise la marca Microsoft”, a spus Johnson, care vede o situație pozitivă pentru o evaluare a acțiunii de 100 USD.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata