Laureaţi ai Premiului Nobel şi sute de tineri cercetători participă la cea de-a 64-a ediţie a Întâlnirilor de la Lindau

Aproximativ 40 de laureați ai Premiului Nobel și peste 600 de tineri cercetători din 80 de țări participă, începând de duminică, 29 iunie, la cea de-a 64-a ediție a Întâlnirilor de la Lindau (Germania), informează EFE, precizând că evenimentul este consacrat medicinei și fiziologiei.

Timp de o săptămână, oamenii de știință vor discuta despre realizările și proiectele lor, un accent deosebit urmând a fi pus pe imunitatea în fața infecțiilor, farmacologia inteligentă și progresele în combaterea cancerului, după cum a explicat un comunicat de presă al organizatorilor.

Este pentru prima dată când numărul femeilor este mai mare decât al bărbaților care iau parte la această întâlnire, pentru care s-au primit mii de cereri de înscriere.

Un moment special al reuniunii inaugurale a fost mesajul trimis de astronautul german Alexander Gerst, care anul trecut a fost prezent la întâlnirea din orașul bavarez și care acum se află la bordul Stației Spațiale Internaționale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata