LeBron James, cel mai valoros brand sportiv al planetei, conform revistei Forbes

Baschetbalistul american LeBron James este cel mai valoros brand sportiv al planetei, reușind să-l detroneze pe celebrul jucător de golf Tiger Woods, conform clasamentului stabilit de revista americană Forbres.

LeBron James, dublu campion al NBA cu echipa Miami Heat (2012, 2013), care din acest sezon va evolua la formația Cleveland Cavaliers, este evaluat de publicația din Statele Unite la 37 milioane dolari, cu 10 milioane mai mult față de anul trecut. El a reușit să-l devanseze pe Woods, care a dominat această ierarhie începând din 2007, dar a cărui valoare a scăzut anul acesta la 36 milioane dolari (cu 10 milioane mai puțin comparativ cu 2013).

Într-o situație asemănătoare se află și tenismanul elvețian Roger Federer, jucător cu 17 titluri de Mare Șlem în palmares, al cărui brand a scăzut anul acesta la 32 milioane dolari. Cei trei sunt urmați de jucătorul american de golf Phil Mickelson (29 milioane dolari)

Forbes stabilește anual clasamentul celor mai valoroase 10 branduri la patru categorii din lumea sportului: afaceri, evenimente, echipe și sportivi. Nike, sponsorul lui Woods, ocupă prima poziție în ierarhia companiilor cu afaceri în sport, producătorul american de echipament fiind evaluat la 19 miliarde dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata