LinkedIn a cumpărat o companie specializată în educaţia online pentru 1,5 miliarde de dolari

Rețeaua de socializare LinkedIn a anunțat joi că a cumpărat compania de cursuri online lynda.com pentru 1,5 miliarde de dolari în numerar și acțiuni, transmite AFP.

Lynda.com permite utilizatorilor să ai aibă acces la o gamă variată de cursuri (design, fotografie, programare, etc) predate de experți, în schimbul unui abonament lunar. Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Internet, prețurile pentru abonament lunar încep de la 25 de dolari.

LinkedIn va plăti aproximativ 52% din prețul tranzacției în numerar și restul de 48% în acțiuni. După finalizarea tranzacției, estimată a avea loc în actualul trimestru, LinkedIn se așteaptă ca majoritatea utilizatorilor lynda.com să se alăture rețelei sale, care anul trecut număra 350 de milioane de membrii la nivel global.

‘Misiunea LinkedIn și cea a lynda.com sunt similare. Ambele companii vor să îi ajute pe profesionști să devină mai buni în domeniul lor’, a declarat directorul LinkedIn, Jeff Weiner.

Potrivit companiei Synergizer Business Solutions, în România există 1,5 milioane conturi de LinkedIn și peste 7 milioane de utilizatori de Facebook. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata