Localităţile israeliene situate în apropiere de Fâşia Gaza, în stare de alertă

Localitățile israeliene situate în apropiere de Fâșia Gaza au fost plasate în stare de alertă luni dimineața, iar locuitorii au fost îndemnați să nu-și părăsească locuințele, a anunțat postul de radio militar israelian, relatează AFP.

Această procedură de alertă este utilizată în special în cazuri de tentativă de infiltrare a palestinienilor din Fâșia Gaza în teritoriul israelian.

La Gaza, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, brațul armat al mișcării islamiste Hamas, au anunțat într-un comunicat că au efectuat o operațiune ‘în spatele liniilor inamice’, adică în teritoriul israelian, la nord de Fâșia Gaza, și că un jeep militar israelian a fost distrus.

Cel puțin zece palestinieni care au reușit să se infiltreze prin două tuneluri din Fâșia Gaza, în sudul Israelului, au fost uciși luni dimineața de soldați israelieni, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei. ‘Teroriști care se infiltraseră în Israel prin două tunele în nordul Fâșiei Gaza au fost interceptați de armata israeliană, care a ucis peste 10 teroriști’, a anunțat purtătorul de cuvânt pe contul său de Twitter. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata