Luare de ostatici la Paris: Cel puţin doi morţi

Cel puțin doi oameni au murit vineri, 9 ianuarie, în schimbul de focuri și în luarea de ostatici ce a urmat, la o băcănie kosher din Porte de Vincennes (în arondismentul XII din estul Parisului), unde au fost sechestrate cinci persoane, relatează AFP și DPA.

‘Există doi morți, poate mai mulți, dar pentru moment nu se știe’, a afirmat o sursă citată de AFP.

Conform DPA, bărbatul care a luat ostaticii este înarmat cu două mitraliere. Potrivit AFP, unul dintre cei cinci ostatici, un angajat al magazinului, a reușit să fugă.

‘Atacatorul de la Montrouge’ (periferia sudică a Parisului)’ este implicat în această luare de ostatici, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.

Potrivit EFE, înainte de luarea de ostatici, suspectul s-a adresat polițiștilor, cărora le-a spus: ‘Știți deja cine sunt’, aparent o aluzie la acțiunea de joi din Montrouge, din sudul Parisului, în care a fost ucisă o polițistă.

Străzile din apropierea băcăniei în care au fost luate ostatice cel puțin cinci persoane, conform mai multor surse concordante, au fost parțial evacuate. De asemenea, locuitorii din împrejurimi au primit instrucțiuni să nu-și părăsească locuințele.

Potrivit Le Parisien, poliția încearcă să ia poziții pe acoperișurile din jurul băcăniei kosher în care au fost luați ostaticii. Între timp, la solicitarea expresă a președintelui Francois Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve a ajuns la fața locului.

Zeci de agenți ai forțelor de ordine se află în zonă, care este survolată de un elicopter. Potrivit site-ului L’Humanite, un angajat al unui magazin situat la 200 de metri de locul luării de ostatici a descris pentru FranceTv info ‘o adevărată scenă de război’, cu ‘polițiști peste tot’ și ‘mașini care circulă în toate direcțiile’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata