Lumea în stare de „şoc” după moartea lui Prince, „muzician de geniu”

De la Barack Obama, la Madonna şi până la Mick Jagger, personalităţi din lumea întreagă şi-au exprimat stupoarea sau emoţia după vestea morţii la 57 de ani a legendarului cântăreţului Prince, „muzician de geniu”, „plecat prea curând” dintre noi, relatează AFP.

„Și brusc… lumea a pierdut un pic din magia ei. Odihneşte-te în pace, Prince! Mulţumim pentru tot ce ne-ai oferit”, a postat pe Twitter cântăreaţa Katy Perry, personalitatea cea mai urmărită pe această reţea de socializare.

Preşedintele Barack Obama l-a omagiat la rândul său pe cântăreţ, pe care l-a considerat unul dintre artiştii cei mai înzestraţi ai timpului său.

„Astăzi lumea a pierdut o icoană creatoare”, notează preşedintele Obama într-un comunicat.

Supervedeta muzicii pop Madonna şi-a exprimat regretul faţă de pierderea „unui adevărat vizionar”, care „a schimbat lumea”, declarându-se copleşită de moartea lui Prince pe Instragram, unde a postat o poză în care apare alături de cântăreţ.

„Sunt profund şocat de vestea morţii lui Prince”, un cântăreţ cu un talent „infinit”, a declarat întristat Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, aducând un omagiu „artistului revoluţionar, marelui muzician, compozitor, textier minunat şi admirabil chitarist”.

Prince a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai anilor 1980 si 1990, cunoscut pentru hituri ca ‘Purple Rain’, ‘Girls&Boys’, sau ‘Kiss’, care îmbină compoziţiile de chitară cu ritmurile funk.

Cântăreaţa canadiană Céline Dion a scris pe Twitter că este „cumplit de întristată de vestea năucitoare… Era cu adevărat o legendă şi unul dintre eroii mei”.

„Odihneşte-te în pace, mulţumesc că m-ai inspirat să devin muzician şi să pot astfel aduce alinare oamenilor„, notează într-un tweet cântăreţul Wyclef Jean.

Asemeni lor, zeci de cântăreţi din întreaga lume au omagiat unul dintre cei mai mari muzicieni pop ai generaţiei sale.

„Nu pot să cred, sunt în stare de şoc. Atâtea amintiri minunate, o să-mi lipseşti. #Prince”, a scris şi Lionel Richie.

Lenny Kravitz a notat într-un tweet că şi-a pierdut „fratele din muzică… prietenul, cel care mi-a arătat ceea ce este posibil în interiorul meu”.

Producătorul muzical Quincy Jones şi-a exprimat regretul faţă de moartea lui Prince, „un adevărat artist în toate sensurile cuvântului, plecat prea curând” dintre noi.

„Este un şoc. Este suprarealist. Este pur şi simplu incredibil”, a declarat postului MSNBC regina muzicii soul Aretha Franklin.

Regizotul de film Spike Lee a postat şi el un tweet: „Îmi lipseşte fratele meu. Prince era o persoană plină de umor”.

„Sunt copleşit (…) O pierdere uriaşă pentru toţi! Era un geniu”, a reacţionat şi Samuel L. Jackson.

Dincolo de sfera celebrităţilor de la Hollywood, numeroşi membri ai societăţii americane şi-au împărtăşit amintirile despre celebrul cântăreţ.

„A fost un mare om de scenă. Este un şoc!”, a spus Larry King, jurnalist şi fostă vedetă a postului CNN.

Politicianul Al Sharpton, cunoscut pentru angajamentul său în favoarea drepturilor civice în SUA, a declarat postului MSNBC că Prince „îi punea multe întrebări despre ceea ce se întâmplă cu comunitatea oamenilor de culoare”, subliniind în acelaşi timp că rămânea departe de politică. Cântăreţul, îşi aminteşte omul politic, nu s-a temut să lupte împotriva industriei muzicale şi a făcut faţă tuturor adversităţilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata