Lupte între soldaţi ucraineni şi un batalion de tancuri ruseşti la aeroportul din Lugansk

16

Parașutiști ucraineni se confruntau luni cu un „batalion de tancuri rusești” la aeroportul din Lugansk, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin, transmite AFP.

„Luptele continuau luni între parașutiștii ucraineni și un batalion de tancuri ale forțelor armate ruse pentru apărarea aeroportului din Lugansk”, a scris Matiuhin pe pagina sa de Facebook.

Duminică, ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, a declarat că trupele ruse sunt prezente la Donețk și Lugansk, capitale regionale și bastioane separatiste din estul Ucrainei.

„Trupe ruse au apărut nu doar la Donețk, dar și în zona aeroportului din Lugansk. Ele sunt prezente de asemenea și în alte orașe”, a declarat ministrul într-un interviu pentru postul de televiziune Inter.

„Suntem în război cu Rusia, iar Rusia este cea care decide ce se întâmplă în Donbas”, bazin minier care cuprinde regiunile Donețk și Lugansk, a spus el.

Conflictul din estul Ucrainei, care a făcut aproape 2.600 de morți, a intrat într-o nouă etapă săptămâna trecută după apariția mai multor informații privind prezența unor militari din trupele regulate ruse în Ucraina, numărul lor fiind, potrivit NATO, de peste 1.000. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata