Major și Champ: câinii lui Joe Biden s-au mutat din Casa Albă

Ciobăneștii germani ai lui Joe și Jill Biden au fost eliminați de la Casa Albă după ce câinele mai tânăr, Major, ar fi mușcat un agent de securitate.

Potrivit presei americane, animalele de companie au fost trimise înapoi la casa familiei Biden din Wilmington, Delaware, în urma comportamentului agresiv al lui Major față de personalul Casei Albe.

Bidens l-a adoptat pe Major de trei ani, în 2018. A devenit primul câine dintr-un adăpost pentru animale care a trăit în Casa Albă.

Celălalt câine al lor, Champ, are 13 ani.

Surse anonime au declarat pentru CNN că Major a sărit și a lătrat la personalul și securitatea Casei Albe.

Ambii câini s-au mutat în Casa Albă la patru zile de la președinția lui Joe Biden.
Soția sa, Jill, a declarat pentru The Kelly Clarkson Show luna trecută, că se concentrează pe stabilirea câinilor.

„Trebuie să ia liftul, nu sunt obișnuiți cu asta și trebuie să iasă pe South Lawn cu o mulțime de oameni care îi urmăresc. Deci, asta am fost obsedată, stabilind și calmând pe toată lumea”, ea a spus.

Împărtășind lumina reflectoarelor cu stăpânii lor, câinii au apărut alături de prima doamnă într-un anunț de serviciu public care îi încuraja pe americani să poarte măști și, de asemenea, și-au transmis propriul mesaj de Crăciun în decembrie.
Casa Albă are o istorie lungă cu animalele de companie, deși Donald Trump a fost primul președinte din peste 100 de ani care nu a avut un câine. La un miting din Texas, în 2019, el a spus că „se va simți puțin fals” în legătură cu mersul pe gazonul Casei Albe, plus că nu a avut timp.

Major este primul câine dintr-un adăpost care locuiește în Casa Albă, cu toate acestea, președintele Lyndon B Johnson a avut și un câine de salvare – un mix terrier pe nume Yuki.

Yuki a fost găsită la o stație de benzină din Texas de fiica președintelui, Luci, în ziua de Ziua Recunoștinței din 1966, potrivit site-ului web Presidential Pet Museum, care compilează informații despre animalele de companie de la Casa Albă.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata