Majoritatea austriecilor încă vor să rămânâ în UE

22

Cei mai mulţi dintre austrieci, 64 %, doresc ca ţara lor să rămână în interiorul Uniunii Europene, în timp ce 24 % preferă retragerea, potrivit unui recent sondaj, informează agenţia Xinhua.

În schimb, 13 % nu au exprimat nicio opinie cu privire la problemă, potrivit sondajului publicat de Societatea Austriacă pentru Politici Europene (OeGfE) vineri.

Cu toate acestea, sondajul a constatat de asemenea ca austriecii încă „au o mulţime de motive să critice UE”, a declarat secretarul general OeGfE Paul Schmidt.

OeGfE a efectuat un total de 46 de anchete similare în întreaga ţară începând din 1995 şi în ciuda fluctuaţiilor, opiniile pro-UE au rămas în general dominante şi stabile.

În medie, raportul pro-UE a fost de atunci sub 71 %, în timp ce împotriva blocului de 23 %.

Rezultatul cel mai mare pro-UE a fost de 80 % în iunie/iulie 2002, în timp ce cele mai mari cifre pentru ieşire au fost de 33 % în iunie/iulie 2008.

Schmidt a declarat că în ciuda unor evoluţii ale UE şi decizii văzute negativ, cum ar fi gestionarea crizei financiare globale sau excesele birocraţiei, cei mai mulţi austrieci apreciază schimbările majore după aderarea ţării la UE în 1995, ca moneda euro şi eliminarea controlului la frontieră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata