Majoritatea redactorilor şefi de la ziarul ”Le Monde” au demisionat în bloc

Redactorii-șefi ai cotidianului francez ”Le Monde” au demisionat în bloc din funcție marți, după mai multe luni de dezacorduri cu conducerea ziarului în legătură cu reorganizarea redacției, informează AFP.

”De câteva luni, trimitem numeroase mesaje de alertă pentru a semnala disfuncții majore, ca și o lipsă de încredere și de comunicare cu conducerea redacției care ne împiedică să ne îndeplinim rolul de redactor-șef”, au scris cei șapte redactori-șefi și redactori-șefi adjuncți într-un mesaj intern adresat directoarei de redacție a ziarului, Natalie Nougayrede, și președintelui director al acestuia, Louis Dreyfus.

Cei șapte au explicat că nu vor să fragilizeze redacția cotidianului și și-au declarat ‘disponibilitatea de a gestiona problemele curente până la numirea unei noi echipe’. ‘Am încercat, fără succes, să venim cu soluții. Constatăm astăzi că nu mai suntem în măsură să asigurăm realizarea sarcinilor care ne-au fost încredințate și de aceea demisionăm din posturi’, au scris ei în mesajul din care AFP a obținut o copie.

Natalie Nougayrede este directoare din martie 2013. Într-un mesaj intern adresat în februarie colaboratorilor săi, ea prevedea redistribuirea a circa 50 de posturi din redacție către diferite servicii, din care o bună parte către cel informatic, iar atunci sindicatele și-au exprimat preocuparea față de un ‘plan social deghizat’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata