Mareea neagră: scurgerea petrolului în Golful Mexic a fost oprită pentru prima dată

British Petroleum (BP) a reuşit joi 15 iulie, pentru prima dată să stopeze scurgerea de petrol care afectează de aproape trei luni Golful Mexic, după ce a închis toate valvele noului capac montat deasupra puţului avariat, a anunţat grupul britanic, citat de agenţiile internaţionale de presă.

‘Petrolul nu se mai scurge în Golful Mexic’, a declarat vicepreşedintele BP, Kent Wells. ‘Demarăm testul imediat’, a avertizat el totuşi.

BP a început miercuri un test crucial vizând evaluarea rezistenţei puţului de petrol care înregistrează scurgeri de aproape trei luni în Golful Mexic, provocând cea mai gravă maree neagră din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA).

Operaţiunea are drept scop să verifice dacă puţul poate fi sigilat fără riscul unor noi scurgeri în alte părţi în cofrajul instalaţiei, care coboară la 4 km sub pământ.

Kent Wells a precizat că scurgerea petrolului a fost stopată atunci când ultima dintre cele trei valve ale noului dispozitiv a fost închisă, în jurul orei 19.25 GMT, dar a menţionat că inginerii grupului rămân vigilenţi pentru a repera orice eventuală nouă scurgere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata