Marriott se confruntă la Londra cu procesul pentru o încălcare vastă a datelor

25

Marriott International Inc, cel mai mare operator hotelier din lume, se confruntă cu o acțiune de clasă londoneză, adusă de milioane de foști oaspeți ai hotelului, cerând compensații după ce datele lor personale au fost hacked în una dintre cele mai mari încălcări ale datelor din istorie.

Martin Bryant, fondatorul tehnologiei și consultanței media Big Revolution, conduce cererea pentru oaspeții cu domiciliu englez și galez, după ce peste 300 de milioane de înregistrări ale clienților din baza de date globală a Marriott, care ar putea include detalii despre pașaport și cardul de credit, au fost hack-uiți între 2014 și 2018.

„Sper că acest caz va crește gradul de conștientizare a valorii datelor noastre personale, va avea ca rezultat o compensație echitabilă … și va notifica și alți proprietari de date că aceștia trebuie să dețină datele noastre în mod responsabil”, a spus el într-un comunicat.

Procesul, care solicită daune nespecificate pentru pierderea controlului datelor cu caracter personal, include automat oaspeții care au făcut o rezervare pentru unul dintre fostele hoteluri din marca Starwood – inclusiv Sheraton Hotels & Resorts și St. Regis Hotels înainte de 10 septembrie 2018.

Bryant este reprezentat de firma de avocatură Hausfeld, iar cazul este finanțat de Harbor Litigation. Aproximativ șapte milioane de înregistrări ale oaspeților din Marea Britanie au fost implicate, potrivit Oficiului Comisarului pentru Informații (ICO), care a propus anul trecut o amendă de 99,2 milioane de lire sterline (133 milioane de dolari) în urma încălcării.

Nu a fost disponibil imediat un purtător de cuvânt la Marriott, din Londra, pentru comentarii.

Marriott a anunțat în 2018 că hackerii au accesat baza de date a rezervărilor hotelurilor Starwood și au notificat FBI.

„Nu i-am mulțumit, așa cum merită, pe oaspeții noștri”, a declarat la acea vreme șeful executiv Arne Sorenson.

Avocații au depus un proces într-o curte federală din Maryland în câteva ore de la divulgare.

Alții au urmat procesul în SUA și Canada. Acțiunea de clasă din Londra a fost înregistrată la Înalta Curte, după o decizie a Curții de Apel, în luna octombrie a anului trecut, potrivit căreia o acțiune colectivă ar putea fi intentată împotriva gigantului de internet Google pentru presupusa urmărire ilegală a utilizatorilor de iPhone în 2011 și 2012 prin cookie-uri terțe.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News