McDonald’s este trimis în judecată pentru 10 miliarde de dolari pentru presupusa părtinire împotriva mass-media deținută de negri

McDonald’s Corp a fost trimisă în judecată pentru cel puțin 10 miliarde de dolari de către două companii deținute de antreprenorul media Byron Allen, care a acuzat lanțul de fast-food de discriminare rasială pentru că nu a făcut publicitate suficientă cu mass-media deținută de negri.

Plângerea depusă la Curtea Superioară a județului Los Angeles a declarat că McDonald’s a încălcat legile drepturilor civile federale și de stat prin „animusul rasial și stereotipurile rasiale”, prin alocarea dolarului publicitar.

Potrivit plângerii, McDonald’s din Chicago a refuzat să facă publicitate cu Allen’s Entertainment Studios Networks, care deține mai multe canale de stil de viață, sau cu Weather Group, care deține The Weather Channel.

Plângerea a declarat că negrii reprezintă aproximativ 40% din clienții McDonald’s, dar compania a dedicat mai puțin de 5 milioane de dolari din bugetul publicitar american de 1,6 miliarde de dolari în 2019 pentru mass-media deținută de negri.

„McDonald’s, la fel ca o mare parte din America corporativă în zilele noastre, își exprimă public angajamentul față de diversitate și incluziune, dar aceasta nu este altceva decât retorică goală”, se spune în plângere.

McDonald’s a declarat că va spori cheltuielile sale publicitare naționale cu mass-media deținută de negri la 5% de la 2% până în 2024 și, de asemenea, va cheltui mai mult pe platformele hispanice, asiatice-americane, pentru femei și LGBTQ.

„Ne-am dublat relațiile cu parteneri de diverse naționalități”, a spus McDonald’s într-un comunicat. Acesta a spus că va „revizui și va răspunde în consecință” la procesul lui Allen.

În aprilie, General Motors Corp s-a angajat să facă mai multe reclame cu mass-media deținută de Black, după ce Allen și alți antreprenori au publicat anunțuri pe pagină întreagă în ziare, acuzând producătorul auto că a ignorat acele mass-media.
Un fost comic stand-up și co-gazdă a emisiunii de televiziune NBC „Real People”, Allen a dat în judecată și Comcast Corp pentru 20 de miliarde de dolari în 2015 pentru refuzul său de a-i transmite canalele.

El s-a stabilit în iunie, la trei luni după ce Curtea Supremă a SUA a luat parte la Comcast în stabilirea unei sarcini mari pentru Allen, prin care să demonstreze că a fost discriminat.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata